0318 55 43 85
25 mei 2018

Webwinkels

AVG wet per vandaag in werking

Je hebt er vast wel van gehoord of in ieder geval veel e-mails over ontvangen: de Privacy wet treedt vandaag in werking.
Dit wil zeggen dat vanaf vandaag organisaties en bedrijven precies moeten documenteren welke privacy gevoelige gegevens ze hebben, hoe lang ze deze bewaren en wat ze met deze gegevens doen.

Ook jij als webwinkelier dient vandaag jouw eigen privacy verklaring op orde te hebben. Wanneer je dit niet doet riskeer je een hoge boete.

Wel is deze week duidelijk geworden dat nog niet iedereen klaar is voor deze nieuwe wet. Veel kleine bedrijven voldoen nog niet aan alle eisen die deze nieuwe wet met zich mee brengt. Volgens een woordvoerder van AP worden deze kleine bedrijven nog even ontzien en niet meteen beboet. "We gaan steeds kijken welk middel het meeste effect heeft om een privacy schending te stoppen. Soms is dat een brief of telefoontje, soms is een sanctie in de vorm van een boete op zijn plaats", aldus een woordvoerder van AP.

Maar hoe zit dat met jouw privacyverklaring? Ben jij er al klaar voor en heb je alles op orde voor jouw webwinkel? Klik hier als je nog wat extra hulp kan gebruiken. Deze link leidt je naar de online Privacy Policy Generator van WebwinkelKeur. Een super handige en eenvoudige tool die je helpt om jouw privacy verklaring op te stellen.

Wil je weten wat wij nog meer kunnen betekenen voor jouw webwinkel? Neem dan contact op met ons!?